ECOLOGICAL GREEN ENVIRONMENTAL COMPASS ETWİNNİNG PROJEMİZ BAŞLADI

13.06.2023 226

Çevre ve iklim değişikliği ile mücadelede su, toprak ve havanın eko dengesinin korunması tüm ülkeleri ilgilendiren küresel bir problemdir. Bilinçsiz tüketim anlayışımızın sonucu oluşan atıklar insan hayatını ve doğadaki tüm canlıların hayatını tehlikeye atmaktadır. Sürdürülebilir yeşil bir çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlamak tüm insanlığın görevidir.  Ortak değerimiz olan çevrenin korunmasını döngüsel dizayn sisteminde atık oluşturacak biçimde tüketim anlayışımızı değiştirmeyi amaçlıyoruz. Doğal kaynaklarımız hakkında farkındalık ve ekosistemimizin değeri konusunda çeşitli etkinliklerle projemizi sürdüreceğiz. Projemizde Türkiye’den 10, Polonya’dan 1 ve Makedonya’dan 1 ortak okul yer almaktadır. Öğrencilerimiz projenin yaygınlaştırılması amacıyla panomuzu hazırladılar. Ayrıca atık maddeler sergisiyle de tüketim alışkanlıkları konusunda okulumuzda bilinçlendirme çalışması yaptılar. Ortak okullardan 18 öğrenciyle beraber, ekolojik sözlük oluşturdular, bir hikaye yazdılar ve sözlerini hep beraber yazdıkları bir şarkıyı söylediler. Kısacası öğrencilerimiz çevre konusunda hem eğlenceli çalışmalar yaptılar, hem de başka okullardan öğrencilerle işbirliği yaparak ortaya başarılı ürünler çıkardılar. Ve tabi ki İngilizce'lerini geliştirdiler.

13-06-202313-06-202313-06-2023