İngilizce öğretmenimiz Alp Zekeriya Saraç önderliğinde Uluslararası bir proje: “The Pearl of My Digital World is My Culture”

İngilizce öğretmenimiz Alp Zekeriya Saraç önderliğinde Uluslararası bir proje: “The Pearl of My Digital World is My Culture”

12.06.2024 338

Muradiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, İngilizce öğretmenleri Alp Zekeriya Saraç önderliğinde uluslararası bir projede görev aldılar. Adı “The Pearl of My Digital World is My Culture” olan bu projede; Slovenya, Romanya, Türkiye ve İspanya'dan toplam 14 öğretmen ve 136 öğrenci, şehirlerimizin kültürel mirasına sahip çıkarak, gençleri sağlıklı beslenmeye ve spora yönlendiren etkinlikler hazırladılar. Karışık takımlar halinde çalışarak dijital kitaplar oluşturdular. Katılımcı ülkelerdeki ortak kelimeleri araştırarak hazırladıkları "Have We Ever Met Before" isimli dijital çizgi romanın yanı sıra kültürel farkındalık, dijital yeterlilik, sağlıklı yaşam, takım çalışması gibi kazanımları geliştirmeye yönelik bir çok etkinlik yaptılar. Proje logosunun ve akrostiş şiirin yer aldığı bir tasarım yaparak bayrak haline getirdiler. Öğrencilerin okula uyum ve motivasyonunu arttıran bu projede yer almalarından aileler de memnun. Alp Zekeriya Saraç "Çocuklarımız, hem kültürel mirasımızı tanıttılar, hem de İngilizcelerini geliştirdiler. Projemiz, Turizm bölümünde okuyan öğrencilerimiz için çok  faydalı bir çalışma oldu." şeklinde konuştu.

Muradiye Vocational and Technical Anatolian High School students took part in an international project under the leadership of their English teacher Alp Zekeriya Saraç. In this project called “The Pearl of My Digital World is My Culture”, a total of 14 teachers and 136 students from Slovenia, Romania, Turkey and Spain protected the cultural heritage of our cities and prepared events that directed young people to healthy lifestyle and sports. They worked in mixed teams to create digital books. In addition to the digital comic called "Have We Ever Met Before", which they prepared by researching common words in the participating countries, they carried out many activities to improve achievements such as cultural awareness, digital competence, healthy lifestyle and teamwork. They made a design that included the project logo and an acrostic poem and turned it into a flag. Families are also pleased to take part in this project, which increases students' adaptation and motivation to school. Alp Zekeriya Saraç said: "Our children both introduced our cultural heritage and improved their English. Our project was a very useful work for our students studying in the Tourism department."

12-06-202412-06-202412-06-202412-06-202412-06-202412-06-202412-06-2024