İngilizce öğretmenimiz Evrim Parlak Dinç’in kurucusu olduğu Bursa’mızın kültürel mirasını yabancı ülkelere tanıtan proje "The Pearl of My Digital World is My Culture"

12.06.2024 391

Muradiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, İngilizce öğretmenleri Evrim Parlak Dinç’in kurucusu olduğu the Pearl of My Digital World is My Culture adlı projede yer alarak Bursa’mızın kültürel mirasını yabancı ülkelere tanıttılar. Slovenya, Romanya ve İspanya’dan toplam 6 okul, Türkiye’den de 8 okulun katılımıyla 136 öğrenci birbirinden güzel çalışmalara imza attı. Karışık takımlar kurup işbirliği yaparak, kültürel mirasımızı tanıttıkları dijital kitaplar, dijital oyunlar ve sportif etkinlikler oluşturdular. Avrupa ülkeleriyle ortak kelimeleri araştırdıkları “Have We Ever Met?” adlı bir dijital çizgi roman yazdılar. Proje logosunun ve akrostiş şiirin yer aldığı bir tasarım yaparak bayrak haline getirdiler. Kültürel farkındalık, dijital yeterlilik, sağlıklı bir hayat tarzı benimseme, takım çalışması ve iş birliği becerileri gibi çeşitli kazanımları geliştirmeye yönelik birçok etkinlik yapan Muradiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri; okula uyum ve motivasyonlarının bu proje sayesinde daha da arttığını belirtti. İngilizce öğretmeni Evrim Parlak Dinç; “Öğrencilerimiz çok yaratıcı fikirlerden yola çıkarak birbirinden güzel çalışmalar yaptılar. Bir yandan da yabancı öğrencilerle iletişim kurarak İngilizcelerini geliştirdiler.

12-06-202412-06-202412-06-202412-06-202412-06-202412-06-202412-06-202412-06-2024